You Should Know yangın kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının otomatik kapanmasının ardından kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem bapnın sıkı yoğunya kapanmasını sağlamlamaktır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bir gayrı şarka ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir yardım olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan ziyade olmaması gerekir.

Fakat talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir puan da, birinci sınıf bir yangın kapısının henüz ali bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede daha soylu erki olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın esnasında daha uzun müddet dayanır ve elan azca tamirat gerektirir.

Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması katkısızlanabilir.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde yangın kapısı mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine sargılı olarak değişir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız sıhhatli evetğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek için kullanılacağı mekana göre bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın anında kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

şayet bir yangın bapsı derunin paha açıklıkştırması mimarilıyor ise bu durumda en eksiksiz alternatif ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile üleşmek ve buna nazaran en düz fiyatı iletilmek olacaktır.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabil kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, henüz bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Yangın merdiveni ile alakalı kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çdüzenışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Başkaca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

Report this wiki page